Kulvinder Kaur

 

Kulvinder är socialarbetare från en by i Punjab, nära staden Bikaner. Hon presenteras i filmen. Hon är den andra av de två drivande i Socialarbetarorganisationen SKSS.
Kulvinder är den som organiserar arbetet inåt, skriver programförslag, rapporter och redovisningar, hon städar kontoret och lagar till lunchmaten, kort sagt det mesta vilar på hennes axlar. Kulvinder har ofta ont i ryggen. För oss är hon ovärderlig.Hon talar engelska och hon har tagit vårt projekt till sitt hjärta. I mellantiderna när vi inte är där administrerar hon flickornas skolgång, ända intill att köpa matboxar för deras lunchmat. Hon sätter igång broderier som jag beställer med e-post.
Till Täcklebo kommer så ett paket fullproppat med nya vattenbärerskor ...

Nakathan Detha (ND) och Kulvinder Kaur är arbetsledare. Båda har högre utbildning i socialt arbete och har varit verksamma i Jaisalmerdistriktet sedan 2004 eller 2005. ND är den som sköter kontakterna utåt, reser till olika konferenser och möten, sköter myndighetskontakter, m.m. kort sagt, han är the Boss. Mobiltelefonen är hans arbetsredskap.

SEEMANT KISAAN SAHYOG SANSTHAN

Socialt arbete i Indien bedrivs för det mesta av självständiga så kallade NGO:s, Non Governmental Organisations. De formulerar olika projekt till delstatsmyndigheten eller andra biståndsorgan, där de söker pengar. Senast ett som hette "Save the Girl Children".
Förkortningen SKSS står för SEEMANT KISAAN SAHYOG SANSTHAN. Namnet betyder Socialt arbete bland bybefolkning i gränstrakter. SKSS arbetar i cirka 300 byar i Jaisalmerdistriktet.

Information om SKSS: 
⟩⟩⟩ SKSS Jaisalmer 
⟩⟩⟩ AID India - projektdatabas  
⟩⟩⟩ ngo gateway

 

Detta är bildrubrik 1
image
Detta är bildrubrik 2
image
Detta är bildrubrik 3
image
 
 
महिला पानी और कढ़ाई